Rob Severein
Freelance concept maker and art director. Creative director.

Brandscaping

 

 

 

Rob Severein

 

 

'A brand is a living thing that needs to be nurtured and cherished.

Only then can a brand grow beyond and survive all others.'

 

Rob heeft het zeldzame talent om rond een merk een eigen wereld te creëren. Een dynamisch en vitaal universum met eigen vormen, beeldtaal, kleuren en symbolieken. Hij brengt merken tot leven en benadrukt de eigenschappen die het merk onderscheiden van de grijze middelmaat. Rob is een perfectionist en een estheet. Zijn werk is herkenbaar aan de hoge artistieke kwaliteit, aandacht voor details en puntgave executie. 

 

In direct contact met de opdrachtgever komt Rob het best tot zijn recht. Hij houdt van sparren, doorvragen en discussiëren om zo tot de essentie en de roots van een merk te komen. Pas als hij voelt waar het merk vandaan komt en waar het naartoe wil, gaat hij aan de slag. 

 

Rob is op een prettige manier eigenwijs. Hij heeft sterke overtuigingen over wat goede en slechte communicatie is. Over wat wel en wat niet bij een merk past. Hij gaat geen discussie uit de weg zolang het cultiveren van het merk maar centraal staat.

 

Tijdens zijn loopbaan werkte Rob voor gerenommeerde bureaus als Ogilvy en Proximity (tegenwoordig onderdeel van FHV/BBDO). In 2004 was hij medeoprichter van het zeer creatieve en hoogst succesvolle bureau &KoenseSeverein. 

 

Merken als Hertog Jan, Citroën, AEGON, Terschelling, Felix kattenvoeding, Ben, en– meest recent – KETEL 1, Avans Hogeschool en Beter Horen hebben veel aan Rob en zijn inspanningen te danken. Hij is thuis in de analoge en digitale wereld. In print, op radio en tv. Rob is voor zijn werk bekroond met nationale en internationale prijzen als ADCN, Effie, Esprix, Cannes Lions, etc.

 

Pieter Burgman, strateeg en copywriter