Rob Severein
Freelance concept maker and art director. Creative director.

Words

Een beetje eigenwijs en in een roze pak, dat is hoe ik Rob voor het eerst ontmoette. Het winnen van het Citroën account na maanden werk was één ding, ons aan boord houden in de daaropvolgende acht jaar was toch iets heel anders ...

In de loop der jaren leerde ik Rob kennen als een zeer bekwame en gedreven creatief met een groot hart voor ons merk. Met verschillende campagnes, waaronder die voor de Citroën C4 en C6 wonnen we diverse Esprix'. Zo effectief is zijn werk dus. Zijn strategische inzichten hebben ons meer dan eens geholpen. Hij is vasthoudend op een prettige manier maar altijd bereid te overleggen en over dingen te discussiëren.

Janine Mur, Manager CRM en events, Citroën Nederland

Er zijn maar weinig creatieve mensen die zo ongelooflijk emotioneel verbonden zijn met het merk waarvoor ze werken. Maar Rob is zeker een van hen.

'He lived the brand completely' toen ik met hem begon te werken op de eerste klant van zijn nieuwe bureau &KoenseSeverein, Hertog Jan bier en hij begreep precies wat echte bierliefhebbers wilden. Niet alleen gewoon een geweldige, verfrissende smaak, maar vooral ook erkend te worden als bierliefhebber en -kenner. Daarom creëerde hij een emotionele ervaring rond het ritueel van het drinken van bier. En niet zonder resultaat: in de 7 jaar dat Rob voor Hertog Jan werkte, groeide het merk jaar-op-jaar met dubbele cijfers, het merk werd elke maand sterker en uiteindelijk kreeg Rob de EFFIE voor dit succes op lange termijn.


Uiteindelijk komt het allemaal neer op een paar eenvoudige ingrediënten om groot creatief werk te maken: passie, begrip van de consument, toewijding en (heel belangrijk) een lange termijn focus voor consistentie. Rob is iemand die dat allemaal heeft.

Leon Broer, Business Unit Manager 'Natural Foods', Lotus Bakeries

Toen Rob me inhuurde voor meerdere campagnes voor klanten als Interpolis en AEGON, maakte hij een blijvende indruk op mij als een snelle denkende creatief met een vlijmscherpe geest en cut-to-the-chase mentaliteit. Hij is altijd op zoek naar manieren om het creatieve niveau te verhogen en wil dat je voor de extra mijl gaat. Het is dezelfde inzet die hij van zichzelf eist de hele tijd.
Omdat gewoon goed werk gewoon niet goed genoeg is . Robs klanten verdienen niets minder dan uitstekend werk.

Peter de Otter, independent Marketing en Advertising professional